De Schuilen in BelgiŽ

 

Dit is een foto van een gebrandschilderd raam in de kerk van Walhorn, waarop de echtverbintenis (uit 1500?) wordt herdacht tussen Arnt Schuyl en een (half?)-adelijke dame die verwand was aan het geslacht Von Kettenis.

De text luidt: 

"Dit vynster hayt laitten maken Arnt Schuyl en Elsabeth syn huysvrouw int jaer MCCCCC en I jair" 

De kerk is tijdens het Ardennenoffensief in 1944 totaal verwoest. 

 

(foto uit een boek over de familie Hoesch van Justus Hashagen (rond 1919))Vanaf in ieder geval 1400 verbleef de Schuyl familie in Luxemburg, in de omgeving Eupen (nu in BelgiŽ). De Schuyl von Walhorn familie en de Schuyl von Vreuschemen familie hadden daar kastelen.

De plaatjes van de kastelen komen van de website van Marie-Luise Carl: http://freepages.history.rootsweb.com/~mlcarl en oorspronkelijk uit een boek van Guy Poswick. De beschrijvingen zijn vertaald door Rudy Eggebeen en zijn ook oorspronkelijk van Guuy Poswick. De lijstjes met heren en eigenaars zijn samengesteld door Rudy Eggebeen a.d.h.v. gegevens uit het boek van Poswick.Zie de website van Jochem Heicke http://members.surfeu.de/jhl/Limburg/drossard.htm voor meer informatie over families in Walhorn, waaronder de Schuyl van Walhorn familie. Een stamboom van de Schuyl van Walhorn familie is (ook) hier te vinden.

 

Updated August 2006, Judith Henstra.

 Trefwoorden: genealogie, genealogy, stamboom